In het buitenland geld lenen.

Geld lenen in het buitenland is iets wat veelal geprobeerd wordt wanneer een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten in Nederland niet gelukt is. Wanneer je geld gaat lenen en in Nederland woont is het niet heel gek dat je de laagste rente mogelijk wilt. Voordelig geld klinkt veel mensen als goud in de oren.

Veel mensen hebben het idee dat ze bij buitenlandse banken (in tegenstelling tot Nederlandse banken) een lage jaarlijks kostenpercentage hebben, of goedkope lening met lage rente kunnen krijgen. Soms kan het echter wel zo zijn dat het buitenland goedkoper is en een lagere rente met zich meebrengt.

Vaak denkt men ook dat er geen controle is op negatieve bkr registratie. We zullen hier de voor en nadelen bespreken van geld lenen bij een buitenlandse bank ten opzichte van een Nederlandse bank. Is het wel echt zo dat er geen bkr check plaatsvindt? Ontdek hoe je zonder gedoe geld kunt lenen.


Geld lenen buitenland – Is het mogelijk voor Nederlanders?

In de meeste landen kunt u niet zomaar geld lenen als buitenlanders. Voordat zij een lening aan u verstrekken (bijvoorbeeld voor een hypotheek) Het verschilt uiteraard per land maar over het algemeen zult u aan een van de volgende voorwaarden moeten voldoen om geld te lenen in het buitenland in 2021 :

 • U bent getrouwd met een persoon uit het desbetreffende land waar u in zee wilt gaan met kredietverstrekkers.
 • U heeft een bedrijf in het land waar u een persoonlijke lening wilt afsluiten.
 • U ontvangt inkomen/loon.
 • U bent in het bezit van vastgoed wat als onderpand gebruikt kan worden tegen het leenbedrag.

De beste buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders

Als u opzoek bent naar een kredietverstrekker buiten Nederland om de laagste rente te vinden dan zijn er enkele voor de hand liggende landen die u kunt overwegen.


Waar kijken buitenlandse banken naar bij een persoonlijke lening?

Banken willen heel graag hun geld met rente terug, vandaar dat zij niet zomaar een doorlopend krediet geven aan de eerste de beste Nederlander die er om vraagt. Kun je geld lenen

De financiële dienstverlener zal moeten bepalen wat jouw jaarlijkse kostenpercentage gaat worden. Hiervoor moeten zij beschikken over de juiste informatie over je persoonlijke situatie :

 • of u salaris ontvangt
 • of u staat ingeschreven
 • of u een negatieve bkr notering in het desbetreffende land heeft
 • of er een mogelijkheid bestaat dat u in financiële problemen raakt.
 • wat u kredietwaardigheid is

Buiten Europa is de kans erg klein dat u een lening kunt afsluiten. Binnen de EU zijn er meer mogelijkheden, afhankelijk van u situatie en het leenbedrag zijn er inderdaad buitenlandse kredietverstrekkers waar u een persoonlijke lening kunt afsluiten.


Alternatieven voor geld lenen buitenland.

Wil u een geld lening aanvragen maar komt u in Nederland niet in aanmerking? Een onderhandse lening is dan een alternatief. Vaak zijn dit de leningen met het laagste rentetarief.

Een onderhandse lening is simpelweg gezegd een overeenkomst tussen twee particuliere mensen, in de meeste gevallen vrienden of familie.

Het voordeel is dat er geen BKR check is en er al een vertrouwensband bestaat. Het is echter wel belangrijk om een contract of leenovereenkomst op te stellen.

Hier staan duidelijk alle afspraken in zoals de minimale looptijd, maximale looptijd maar ook bijvoorbeeld over de minimale rente die betaald moet worden.

Heeft u geen contract? De belastingdienst kan het geleende bedrag dan als gift zien waar u dan schenkbelasting over moet betalen!


Redenen om te lenen in het buitenland

Lenen in het buitenland kan gunstig zijn maar het is ook goed om te kijken naar de redenen om waarom je naar een buitenlandse bank toe zou willen stappen. Voor kleine bedragen zoals 500 euro kunt u wellicht overwegen om een lening aan te gaan bij een familielid.

Vaak komt men in geld nood en door een bkr registratie in Nederland is men bijna verplicht om zijn krediet te zoeken in het buitenland.

Als u getrouwd bent met een buitenlandse partner biedt dat al veel meer mogelijkheden, afhankelijk van hoeveel zij u willen helpen.

Enkele redenen voor geld lenen in het buitenland :

 • Om een nieuwe auto te kopen
 • Een bruiloft te financieren
 • Een huis te kunnen kopen of hypotheek af te kunnen sluiten
 • Voor een vakantie voor uw gezin
 • Een verbouwing te betalen
 • Extra geld bij de hand hebben bij een nood situatie
 • Een bedrijf te starten
 • Uw kinderen of ouders te helpen