Geld lenen in Duitsland

Goedkoop geld lenen in Duitsland is soms een optie voor mensen die op zoek zijn naar een lening. Wanneer u als Nederlander geen geld kunt lenen binnen eigen landgrenzen is het niet ongewoon dat u in het buitenland geld probeert te lenen.

Duitsland is een voor de hand liggende keuze wat dat betreft : het ligt dichtbij Nederland en de financiële cultuur is redelijk hetzelfde. Zijn Duitse banken echter bereid om u geld te lenen? Duitse kredietverstrekkers zijn in de praktijk even streng als in Nederland.

Duitse banken adverteren vaak dat zij een lage rente hanteren. Dit maakt het lenen daar ook aantrekkelijk. Ook is Duitsland deel van de Europese Unie. Dit maakt het voor consumenten over het algemeen aantrekkelijk om daar te willen lenen.

Kun je als Nederlander geld lenen in Duitsland?

Aan een lening afsluiten in Duitsland zitten wat haken en ogen. Veel mensen zijn onder de indruk dat zij simpelweg de grens kunnen overlopen naar de eerste de beste Duitse kredietverstrekker.

Toch is het niet voor iedereen mogelijk om in Duitsland geld te lenen.

Wanneer is het mogelijk om geld te lenen bij een Duitse bank?

  • U woont in Duitsland en staat daar ingeschreven.

De meeste banken en lening verstrekkers in Duitsland kunnen u alleen helpen als u daar ook staat ingeschreven en een Duits woonadres hebt. Zij hebben een Duits adres en burger service nummer nodig om met u aan de slag te gaan met uw lening.

  • U bent gehuwd met een persoon die in het bezit is van de Duitse nationaliteit.

Wanneer u niet in Duitsland woont kan dit een uitzondering zijn die uitkomsten biedt. Als uw partner Duits is kan het mogelijk zijn om een lening af te sluiten in Duitsland. Wel betekent dit vaak dat uw man of vrouw garant staat voor eventuele betalingen.

  • U bent in loondienst in Duitsland

Wanneer u salaris ontvangt uit Duitsland kan dat vaak een reden zijn om vanuit Duitsland een lening te verstrekken aan u als Nederlander. Doordat de banken in Duitsland dan inzicht hebben in uw financiële situatie (hoeveel loon u ontvangt) kunnen zij hun risico beter inschatten.

  • U ontvangt dividenden uit Duitsland

Als u dividenden ontvangt uit Duitsland dan moet u dat daar ook aangeven, net als bij loondienst geldt hier hetzelfde : banken lenen veel liever uit aan mensen met een vast (bewezen) inkomen.

Kunt u geld lenen in Duitsland met BKR?

Wanneer u een negatieve bkr registratie heeft in Nederland kan het erg lastig zijn om nog geld te lenen. Hoewel Duitse banken geen toegang hebben tot het BKR register in Nederland hebben zij uiteraard manieren en mogelijkheden om uw kredietwaardigheid te bepalen.