Geld lenen in Frankrijk

De voornaamste reden om geld te lenen in Frankrijk is meestal het financieren van een Franse hypotheek. Franse banken verstrekken hypotheken in sommige gevallen ook aan Nederlanders. Wanneer u geen hypotheek nodig heeft maar wel geld wilt lenen in het buitenland kunt u wellicht een ander land overwegen.

Het is ongebruikelijk dat Nederlanders in Frankrijk een persoonlijke lening afsluiten, wij zullen in dit artikel ook aannemen dat het om een hypotheek afsluiten bij een Franse bank gaat.

Geld lenen van een Franse bank

Of u geld kunt lenen in Frankrijk voor een hypotheek hangt af van een aantal factoren :

  • U moet beschikken over een vast inkomen

Franse banken willen garantie dat u uw lening en of hypotheek terug kunt betalen. Daarom zullen zij bewijs willen zien van uw inkomsten. Dit kan loon, dividenden of een eigen bedrijf zijn. Franse hypotheken zijn over het algemeen strenger voor Nederlanders dan voor personen uit Frankrijk.

  • De lening moet voor het 75’ste jaar volledig worden terugbetaald.

Dit om te voorkomen dat oudere mensen hun lening niet terugbetalen door sterfte.

  • Het maandelijks af te lossen bedrag mag niet hoger zijn dan 30% van uw inkomen.

De bank zal uiteraard loonstroken of bewijs van inkomsten willen zien om dit volledig te kunnen controleren. Met deze regel zorgen zij dat uw financiele druk laag blijft waardoor er een verhoogde kans is dat u kunt aflossen.

  • Meestal moet zo een 20% van de lening vooraf worden afgelost.