Wat als uw lening niet meer kan worden betaald?

Wat te doen als uw lening in gebreke dreigt te blijven

Als u uw lening niet kunt betalen, hebt u een paar opties. U kunt proberen te onderhandelen met uw kredietverstrekker om te zien of zij bereid zijn met u samen te werken. Dit kan inhouden dat u de voorwaarden van uw lening wijzigt, zoals het verlengen van de aflossingsperiode. U kunt ook kijken naar consolidatie of herfinanciering van uw lening. Dit kan uw maandelijkse betalingen verlagen en het makkelijker maken om uw schuld af te betalen. Als u nog steeds moeite hebt om de betalingen te doen, kunt u misschien hulp krijgen van een overheidsprogramma

Hoe te verdedigen tegen kredietverstrekkers wanneer het veld wordt gegooid

David J. Rubin heeft meer dan 30 jaar ervaring in het uitgeven en redigeren. Het grootste deel van zijn ervaring bevindt zich in de juridische en financiële wereld. Hij was een manager van r & d, een programmeur analist en een senior copy editor.

Wist je dat?

1. Als uw lening niet meer kan worden betaald, loopt u het risico van gedwongen verkoop.
2. Als u het risico loopt van gedwongen verkoop, kunt u worden verplicht uw huis te verkopen.
3. Als u uw huis moet verkopen, is het mogelijk dat u het niet kunt verkopen voor het bedrag dat u verschuldigd bent voor de lening.
4. Als u uw huis niet kunt verkopen voor het bedrag dat u verschuldigd bent voor de lening, kunt u verantwoordelijk worden voor het resterende saldo.
5. Als u verantwoordelijk bent voor het resterende saldo, kunt u verplicht worden uw faillissement aan te vragen.

3 dingen om te onthouden wanneer uw lening niet kan worden betaald

Uw credit score wordt negatief beïnvloed door het missen van lening betalingen. Late of gemiste betalingen moeten worden gemeld aan cras. Dit kan invloed hebben op uw vermogen om in de toekomst te lenen. Als u in het verleden betalingen hebt gemist, zullen potentiële financiers minder bereid zijn om u geld te lenen.

Gerelateerde vragen :
-Wat zijn de gevolgen van het niet kunnen betalen van een lening?-Wat kun je doen als je je lening niet kunt betalen?-Wat zijn de gevolgen van het niet kunnen betalen van een lening?-Wat gebeurt er als je je lening niet kunt terugbetalen?

Wat te doen als u uw lening niet kunt betalen

Soms is een eenvoudige oplossing voor het terugbetalen van uw lening het verkopen van iets dat u bezit. Als u zich de aflossingen van uw autolening niet kunt veroorloven, is de verkoop van de auto een goede zet. U kunt een tijdje het openbaar vervoer gebruiken of overschakelen op een goedkoper model.

Nalatigheid om een lening terug te betalen wordt wanbetaling genoemd.

Er zit geen zekerheid op de lening. Extra kosten en rente kunnen nog steeds worden toegevoegd door de geldschieter op een ongedekte lening. U zult alles in het werk moeten stellen om de aflossingen te voldoen.

Meer informatie

1. De lener kan zijn baan zijn kwijtgeraakt of een aanzienlijke inkomensdaling hebben meegemaakt.
2. De lener kan een onverwacht medisch noodgeval of een andere financiële ramp hebben meegemaakt.
3. De lener kan gewoon een aantal slechte financiële beslissingen hebben genomen waardoor hij niet in staat is geweest om de betalingen van de lening te voldoen.

Wat te doen als je je lening niet meer kunt betalen

Er zijn enkele unieke omstandigheden verbonden aan bepaalde soorten leningen. Als u een federale studielening in gebreke is gebleven, bent u mogelijk niet in staat om aanvullende federale studieleningen, federale lening opties zoals uitstel en afstel, of alternatieve aflossingsplannen te krijgen. In tegenstelling tot andere soorten schulden, kunt u in staat zijn om uw federale studielening te rehabiliteren, uit de wanbetaling te halen en terug te keren naar een afbetalingsplan.

per maandWat als je lening niet meer maandelijks kan worden betaald

Uw vermogen om in de toekomst leningen aan te gaan of andere soorten kredietcontracten aan te gaan, kan negatief worden beïnvloed door wanbetalingen. Communicatie is vaak de sleutel tot het voorkomen of oplossen van een wanbetaling, maar hangt af van de kredietgever, het type lening en uw specifieke omstandigheden. U kunt in staat zijn om een oplossing te vinden die werkt voor beide partijen als u de problemen onder ogen ziet.

Welke opties heb je niet meer als je lening niet meer kan worden betaald?

Wanbetalingen zijn niet een bijzonder zeldzame gebeurtenis. Het ministerie van Onderwijs zegt dat meer dan een kwart van de studenten die in 2013 zijn begonnen met het doen van federale studentenleningen, hun betalingen niet binnen twee jaar hebben voldaan. Volgens de federale reserve bank van st. louis, 2,5% van de commerciële banken creditcards eindigde in gebreke tijdens het derde kwartaal van dit jaar.

Plaats een reactie